Effectieve visual content – Webinars

Visual content, zoals webinars, is een effectief communicatie- en marketingmiddel. Wil je weten hoe je visual content kunt inzetten voor jouw merk? Ontdek hoe je webinars effectief kunt inzetten.

Wat is visual content?

Visual content betekent letterlijk ‘visuele inhoud’. Content waar we naar kunnen kijken, zoals afbeeldingen of animaties.

Het gebruik van visual content om een boodschap over te brengen, heeft zo zijn voordelen. Wat je moet weten over visuele content:

Webinar – Definitie

Webinar komt van een combinatie van de woorden ‘web’ en ‘seminar’. Een webinar is een online kennisoverdracht in de vorm van bijvoorbeeld een college of workshop. Webinars worden vaak gebruikt als marketing- en salestool om een product of dienst te promoten.

Om aan een webinar deel te nemen, moeten geïnteresseerden zich inschrijven of registreren. Vervolgens ontvangen zij de informatie waarmee ze op de tijd van de webinar live kunnen deelnemen, zoals hier op de website van DUO:

De deelnemers zien de presentator maar niet elkaar. Deelnemers kunnen tijdens de webinar bijdragen of vragen stellen via een chatfunctie.

B2B leadgeneratie met webinars

Doordat deelnemers zich moeten registreren om deel te nemen aan jouw webinar, heb je gelijk die contactgegevens. Kortom, je online lead is al binnen voordat je praatje begonnen is. Kun je die lead tijdens de webinar gelijk laten warmdraaien voor jouw aanbod. Dat maakt – hopelijk – opvolging na de webinar ook soepeler.

Webinars zijn een effectieve manier om je te presenteren aan nieuwe, potentiële klanten. En aangezien de webinar live is, kan je publiek gelijk op je verhaal reageren. Je kunt vragen beantwoorden, dingen extra toelichten en bezwaren wegnemen. Bovendien werk je aan een relatie en krijg je waardevolle feedback die je kan helpen je verhaal te fine tunen.

Meer weten over webinars en hoe je dit aanpakt? Lees dan onze blog B2B Leadgeneratie: Webinars inzetten.

Meer lezen over effectieve visual content?

Wil je meer weten over visuele content en hoe je dit kunt inzetten voor jouw bedrijf? Bekijk dan ook eens de andere artikelen uit deze serie:

Effectieve visual content – Afbeeldingen
Effectieve visual content – Video’s & Animaties
Effectieve visual content – Illustraties & Iconen
Effectieve visual content – Webinars
Effectieve visual content – Infographics