Weet jij welke pagina’s op jouw website voor de meeste conversie zorgen? Voor een optimale website is analyse onmisbaar. Met web analytics brengen we voor je in kaart welke content op jouw website goed werkt en wat misschien beter kan. Zo blijf je up-to-date en werken we samen aan een optimale website.

B2B Web Analytics: Meer dan alleen het aantal bezoekers van je website checken

Wie denkt klaar te zijn met het bekijken van het aantal websitebezoeken, heeft het mis. Natuurlijk kan dit een interessant getal zijn, maar er zit nog een heel verhaal achter. Misschien is de helft van jouw websitebezoekers slechts één seconde op je website. Die hebben dus geen woord gelezen, maar worden wel als bezoeker meegeteld. Dat zou je dan wel willen weten, toch? Uitgebreidere, diepgaandere data geeft een vollediger beeld van wat er op je website gebeurt.

Website Analyse: Data Driven Marketing

Meten is weten. Daarom is je website analyseren en optimaliseren essentieel wanneer je online goede resultaten wilt behalen. Met gebruik van software, zoals Google Analytics, kunnen we inzicht creëren in jouw websiteverkeer. Zo zien we waar de sterke en zwakke punten liggen en kan hierop worden ingespeeld. Misschien is er wel een pagina waar jouw bezoekers vaak afhaken. Door dit te signaleren, kunnen we ermee aan de slag. Het kan er bijvoorbeeld aan liggen dat de pagina niet de informatie geeft waar bezoekers op hopen. Of omdat de pagina niet als gebruiksvriendelijk wordt ervaren.

B2B Web Analytics: Conversie Optimalisatie

En als je dan precies weet wat er gebeurt op je website? Wat levert het je concreet op? Met inzicht in het gedrag van je websitebezoekers, kun je dit gaan beïnvloeden. Ontdek de online paden die jouw potentiële klanten bewandelen. Toets of jouw bedrijf een logische, effectieve route naar conversie biedt en optimaliseer waar nodig. Zet (bewezen) effectieve campagnes, content en middelen in om conversie op je website te verhogen.

Aan de slag met web analytics

Het is nog niet altijd makkelijk om wegwijs te worden in de vele opties, dashboards, rapportages en cijfers. Met onze jarenlange ervaring helpen wij onze klanten met het inrichten van het Analytics account en de interpretatie van de output.

Ook waken wij voor veelgemaakte fouten die een negatieve uitwerking hebben op de analyse. Is jouw website bijvoorbeeld de homepage op alle bedrijfscomputers? Al die websitebezoeken van je eigen medewerkers kunnen je inzicht flink vertroebelen. Wij zorgen ervoor dat dit niet gebeurt.

Klaar voor het optimaliseren van jouw website?

Wij helpen je graag bij het analyseren van jouw website. En het interpreteren van die resultaten, natuurlijk. Benieuwd wat we over jouw website te weten kunnen komen? Neem dan even contact met ons op.

Meer weten over onze werkwijze?

Neem dan contact op met Wieger Waardenburg.

085 - 065 39 38 | wieger@leadtobusiness.nl