Wil je beginnen met LinkedIn? Of zit je al met je bedrijf op LinkedIn maar wil je meer resultaat? Bekijk dan deze 7 tips voor organisaties op LinkedIn.
Wat is LinkedIn?
Vermoedelijk weet je al wat LinkedIn is, anders had je niet op deze blog geklikt. Maar to be sure:
LinkedIn is een online platform dat zich richt op professionals. Het sociale medium is heel geschikt voor netwerken, als persoon èn als bedrijf. Zo wordt LinkedIn onder meer gebruikt als vacaturemarkt. Bovendien blijf je met de LinkedIn nieuwspagina op de hoogte van nieuws binnen jouw netwerk en kun je natuurlijk ook zelf nieuws delen.
Als bedrijf kun je LinkedIn gebruiken voor activiteiten als:
- Social selling
- LinkedIn Ads
- B2B leadgeneratie
- Leadopvolging
- Bouwen van een online community
- Relevante content delen met je volgers
- Vacatures plaatsen
7 tips om als bedrijf te scoren op LinkedIn
Of je nu wilt beginnen met LinkedIn voor jouw organisatie of al een tijdje actief bent. Deze tips gaan je helpen (nog) meer uit je LinkedIn bedrijfspagina te halen.
1. Je marketingstrategie als basis
Voordat je aan de slag gaat met LinkedIn, is het handig om te bedenken waarom en voor wie je dat gaat doen. Je marketingstrategie is hiervoor een goede leidraad.
Heb je nog geen strategie? Probeer dan eerst de volgende zaken helder te krijgen:
Je doel
Wil je zakelijke leads genereren? Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers? Of wil je in contact blijven met je klanten? Je doelen bepalen je aanvliegroute. Tenminste, dat is de bedoeling.
Vraag jezelf ook af waar je doelen zich bevinden in de customer journey. Moet de doelgroep jouw bedrijf nog leren kennen of kennen ze jouw merk al jaren? Elke fase van de klantreis vraagt om een andere social media aanpak.
SMART-doelen
Probeer je doelen zo concreet mogelijk te beschrijven, zodat je straks beter kunt nagaan of je een doel ook hebt behaald. Voor het formuleren van je doelen zou je het SMART-model kunnen gebruiken:
- Specifiek – Wat wil je precies bereiken?
- Meetbaar – Hoe ga je het resultaat meten?
- Acceptabel – Is er voldoende draagvlak?
- Realistisch- Is het doel haalbaar?
- Tijdsgebonden – Wanneer wil je het eerste resultaat zien/meten?
Je doelgroep(en)
Wie wil je bereiken op LinkedIn? Werkzoekenden? Bestaande klanten? Nieuwe klanten? En wie zijn die nieuwe klanten dan?
Om een helder beeld te krijgen van wie je doelgroepen zijn, kun je ervoor kiezen eerst persona’s te maken. Hiermee breng je onder andere in kaart welke behoeftes en bezwaren jouw doelgroepen hebben. Hier kun je vervolgens op inspelen op LinkedIn.
Meer weten over online marketingstrategie? Bekijk dan eens deze blogs van Fris Online:
- Online strategie maken? | Dat begint met een nulmeting
- Online strategie maken? | Zo doe je dat
- Online Strategie | OGSM(a) als online strategie model
2. Je LinkedIn bedrijfspagina maken
Om een bedrijfspagina op LinkedIn aan te maken, moet je eerst een persoonlijke LinkedIn profiel hebben. Vanuit dit persoonlijke profiel kun je vervolgens je LinkedIn bedrijfspagina aanmaken en beheren.
Een bedrijfspagina aanmaken is binnen een paar minuten gedaan:
- Klik rechts bovenin op Werk en dan op Bedrijfspagina aanmaken
- Voer de gevraagde informatie over je bedrijf in
- Klik op Pagina aanmaken

Zorg ervoor dat je bedrijfspagina past bij je organisatie. Denk aan een banner (bovenaan je pagina) die past bij je huisstijl, een profielfoto met je logo en een goede beschrijving van je bedrijf.
3. Neem je medewerkers mee in het proces
Niet alleen je LinkedIn bedrijfspagina is onderdeel van de online uitstraling van je bedrijf. Ook je team is een online afspiegeling van je organisatie. Vraag aan je medewerkers of ze hun profiel up-to-date en representatief willen houden (of maken).
Daarbij kunnen je medewerkers je bedrijfspagina taggen in hun LinkedIn CV. Zo wordt jouw bedrijfspagina zichtbaar en klikbaar op de persoonlijke profielen van je medewerkers.
Wil je jouw medewerkers nog meer betrekken? Dan kun je ze uitnodigen om actief bij te dragen. Vraag ze bijvoorbeeld om reacties te plaatsen onder nieuwe bijdrages om de betrokkenheid te bevorderen. Ook kun je meerdere beheerders aanwijzen voor je bedrijfspagina zodat anderen namens jouw bedrijf bijdrages kunnen delen.
4. Plaats regelmatig relevante updates
Plaats regelmatig relevante content voor je doelgroep. Dit is ook een mooie kans om verkeer naar je website te trekken. Bijvoorbeeld door een interessante post te schrijven met een link naar een artikel op je website.
Bepaal ook hoe vaak je content wilt delen. Zo waarborg je continuïteit. Dat kan eens in de 2 weken zijn maar ook 3 keer per week. Dat hangt af van jouw situatie. We geven je een aantal ideeën voor contentformats die je kunt delen:
- Nieuws uit je branche
- Blogs / artikelen op je website
- Intern nieuws – bijvoorbeeld een nieuwe medewerker voorstellen
- Infographics
- Diensten- of productvideo’s
Relevante content zorgt voor meer betrokkenheid bij je volgers. En meer betrokkenheid zorgt weer voor een beter bereik. Uit een onderzoek van LinkedIn expert Richard van der Blom blijkt namelijk dat de algoritmes van LinkedIn het liefst bijdrages tonen die betrokkenheid trekken.
5. Check je pagina regelmatig
Als alle vorige stappen gelukt zijn, ben je nog niet klaar. Check je LinkedIn bedrijfspagina regelmatig en reageer altijd èn op tijd. Je wilt namelijk niet het bedrijf zijn dat alleen maar informatie deelt, maar geen interesse toont in haar volgers.
Social selling noemen we dat. Zorg ervoor dat je het gesprek aangaat met betrokken volgers en werk zo aan een duurzame relatie met je doelgroep. Bovendien lijkt LinkedIn zelf ook voorkeur te geven aan organisaties die actief reageren.
Wat kan helpen om je up-to-date te houden, is het downloaden van de LinkedIn app op je telefoon. Dan krijg je een notificatie zodra er iets gebeurt op je bedrijfspagina.
6. LinkedIn als leadgeneratietool
LinkedIn is een prima middel om B2B leads te genereren. Naast je organische aanwezigheid op LinkedIn, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken advertenties. Dit kan met LinkedIn Ads.
Voordeel van LinkedIn (Ads) is dat je hele specifieke doelgroepen kunt aanspreken. Het platform biedt uitgebreide mogelijkheden om doelgroepen te filteren op bijvoorbeeld branche of functie.
7. Meten is weten
Of je nu investeert in je organische vindbaarheid op LinkedIn of inzet op LinkedIn Ads, analyseer regelmatig de prestaties van je inspanningen. Met deze inzichten kun je vervolgens optimaliseren voor betere resultaten.